19:40

IK Oden U23

Referat: Åkra FC - IK Oden U23

I denna träningsmatch deltog även Rasmus W och Mauro, inlånade från Gäddeholm samt två provspelare: Mudar och Armman.
Vi öppnade matchen starkt och tog rättvist ledningen efter en kvart när Hampus direktsköt på Björns fina passning.
Men tyvärr tappade vi bollen onödigt i farligt läge på egen planhalva, vilket Åkra utnyttjade genom att kvittera i mitten på halvleken.
Sedan åkte vi på i mitt tycke en felaktigt dömd straff när Björn nickade bort bollen på en hörna men domaren menade att bollen hade touchat hans arm.
Åkra satt den till 2-1 utan chans för Jocke.
Med fem minuter kvar av första halvlek bjöd vi på 3-1 när Rasmus W och Jocke missbedömde en djupledsboll och Åkras spelare kunde rulla in bollen i tomt mål. Återigen ett tveksamt agerande av domaren som godkände målet. Vi borde först ha fått frispark när deras forward manglade Jocke utan chans på bollen. Och sedan var målskytten offside när han fick bollen av en lagkamrat.
Därmed underläge 3-1 i paus och dessutom fick vi en otäck huvudskada på Oliver som åkte på en armbåge så han fick bryta matchen. Detta borde ha gett direkt rött kort men icke.

Händelser i första halvlek:
5' Mauro lyfter in bollen i straffområdet till Björn som når högre än målvakten när han hoppar men nicken går tyvärr utanför
7' Björn fälls på väg igenom vilket gav gult kort men borde ha varit en frilägesutvisning
8' Hampus lägger frisparken, bra träff men tyvärr ovanför ribban
9' Åkra slår en djupledsboll och deras forward vinner närkampen mot Rasmus P och skjuter över i bra läge
10' Åkra lägger en snabb frispark som vi står och sover på vilket ger friläge som Jocke räddar till hörna
11' Åkra skjuter en frispark från 35 m men Jocke står bra placerad och räddar
15' 0-1 Oden genom Hampus (assist Björn)
20' Farlig hörna av Åkra som nickas bort men returen skjuter deras spelare hårt men Jocke räddar
22' 1-1 Åkra. Vi håller bollen för länge på egen planhalva och Åkra vinner bollen och kvitterar på en snabb omställning
28' 2-1 Åkra på straffspark
40' 3-1 Åkra
45' Snabb motattack av Åkra som avslutas med skott över

I andra halvlek var vi väldigt virriga i början och tog för stora risker i och runt eget straffområde, vilket gav flera målchanser till Åkra som även tog ledningen med 4-1 när vi tappade markeringen på en hörna.
Strax därefter sköt de ett stenhårt skott i stolpen och nu började det se mörkt ut.
Men vi kom tillbaka och reducerade till 4-2 när Björn nickade in Hampus' frisparksinlägg via ribban, oerhört snyggt!
Efter detta såg det bättre ut och det började lukta 4-3 när istället Åkra kunde göra 5-2 på misstänkt offside, det såg ut som att deras spelare stod långt nedanför får backlinje när passningen slogs.
Vi gav dock inte upp och efter att Hampus lobb hade räddats på mållinjen av en utespelare så kom vi tillbaka och gjorde 5-3 på straffspark.
Men på tilläggstid bjöd vi på ytterligare ett mål genom en vansinnes passning inåt i planen som gav kontring och 6-3 från dålig vinkel. Detta blev också slutresultatet.

Händelser 2:a halvlek
4' Åkra lägger en djupledsboll och får ett bra skottläge men Rasmus W slänger sig och blockar till hörna
7' Felpassning av Mudar precis utanför vårt straffområde ger ett friläge men Jocke räddar till hörna
8' Rasmus W slår en felpassning i vår upppspelsfas men Rasmus P rensar bort på mållinjen till hörna
9' 4-1 Åkra efter hörna
10' Åkra skjuter i stolpen
12' Linus skjuter en frispark som går tätt utanför
14' 4-2 Oden genom Björn (assist Hampus) på frisparksinlägg - nickmål
15' Bra överlapp på högerkanten när Osama spelar fram Shaho som hittar in till björn som skjuter precis utanför stolpen
21' Linus chansar på ett långskott när målvakten är långt ute men får för bra träff och bollen går flera meter över målet
23' 5-2 Åkra
25' Mauro frispelar Hampus som chippar bollen förbi mittbacken och sedan lobbar den över målvakten men en utespelare hinner tillbaka och sparkar bort bollen som hade gått i mål annars
28' Gult kort på nr 10 i Åkra för osportsligt uppträdande
43' 5-3 Oden genom Hampus på straffspark
45+1' 6-3 Åkra

En bra genomkörare mot ett bra lag som håller div 6-klass åtminstone och flera spelare sticker verkligen ut.
Oavsett resultatet så tycker jag att vi gör en bra insats. Vi behöver slipa på detaljer i försvarsarbetet bara.
Till matchens lirare utser jag Björn som var gedigen i sin comeback och bl a gjorde ett mål och en assist, samt en hel del andra starka aktioner.

En träningsmatch till ska U23 spela innan serien börjar: Vi möter Barkarö, också div 8 på söndag hemma på Brandthovda IP.